BIST 100
11.007,37 0,81%
DOLAR
42,5492 0,20%
EURO
49,5644 0,07%
GRAM ALTIN
5.746,23 -0,12%
FAİZ
37,98 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
79,85 2,29%
BITCOIN
88.841,00 -0,68%
GBP/TRY
56,7606 0,03%
EUR/USD
1,1642 -0,02%
BRENT
63,75 0,77%
ÇEYREK ALTIN
9.395,08 -0,12%
Denizli Parçalı Az Bulutlu
Denizli hava durumu
9 °
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • Çavuşoğlu meclisten ses yükseltti: Mermer Fabrikasının Atıkları Dereye Akıtıldı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nerede?

Çavuşoğlu meclisten ses yükseltti: Mermer Fabrikasının Atıkları Dereye Akıtıldı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nerede?

Denizli’deki çevre skandalı, belediye yetkililerinin yaptığı tespitlerle gün yüzüne çıktı. 25 Temmuz 2025 tarihinde, mermer fabrikasının atıklarının, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin evsel atıklarının deşarj edildiği dereye akıtıldığı belirlendi. Yapılan analizlerde, suyun BOİ, KOİ, AKM gibi zararlı azot maddeleri içerdiği ve Bakanlık tarafından belirlenen sulama suyu ve deşarj karakterlerini sağlamadığı tespit edildi.

cavusoglu-meclisten-ses-yuksellti-cevre-ve-sehircilik-il-muduru-nerde

Denizli Büyükşehir Belediyesi Müdahale Etti, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tepkisiz Kaldı

Belediye yetkilileri, bu tespiti yaptıktan sonra olay yerine giderek, mermer fabrikasının atıklarının dereye akıtıldığını yerinde gözlemledi. Bunun üzerine, hemen Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne haber verildi ve İl Müdürü ile iletişime geçildi. Ancak, yetkililer olay yerine gelmediği gibi, herhangi bir müdahale de yapılmadı. “Nerdesin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü?” diye soran Çavuşoğlu, kendilerine bağlı olmayan bir alanda görev üstlenerek çevreyi korumak için büyük bir sorumluluk örneği sergilediklerini ifade etti.

Ahlaki Sorumluluk ve Suç Duyurusu

Belediye yetkilileri, kendilerinin görevli olmadıkları bir alanda çevreyi ve suyu korumak adına durumu tespit ettiklerini ve bunu kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti. Bunun yanında, 7x24 sürekli mesai harcayan ve görevini layıkıyla yerine getiren belediye çalışanlarına yönelik suç duyurusunda bulunulmasına neden olan kişilerin, kamuoyuna karşı utanması gerektiği ifade edildi.

“İçinde Ahlak Kırıntısı Olanlar Utanmalıdır”

Çavuşoğlu, bu durumu “çamur at, izi kalsın” yaklaşımıyla kınayarak, “Ahlakı ve onuru olan, vebalin ortağı olan kişilerin utanması gerekiyor. Bizim görevimiz olmadığı halde, çevreye duyarlı olmak için mücadele ettik ve bu süreçte karalama kampanyalarıyla suçlanmamız kabul edilemez” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, halkın sağlığını ve çevreyi korumak adına bu tür skandalların peşini bırakmayacaklarını belirterek, tüm yıpratma çabalarına rağmen şeffaflık ve sorumluluk anlayışıyla çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?