
Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Fesleğen Mahallesi’nde yaşanan olay, kamuoyunda infial yarattı. İddiaya göre, yaklaşık iki yıldır yatalak olan H.G.G., oğlunun şiddetine maruz kaldı. Sabah saatlerinde yaşlı kadının evine gelen ve iki aydır bakıcılığını yapan A.K., kapıyı anahtarıyla açtığında kanlar içinde baygın halde yatan H.G.G. ile karşılaştı. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan bakıcı, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalesi yapılan kadın, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde vücudunda morluklar olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen H.G.G., yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Kamera Görüntüleri Gerçeği Ortaya Çıkardı
Olayın ardından dairede bulunan güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, H.G.G.’nin 37 yaşındaki doktor oğlu M.G. tarafından darbedildiğini tespit etti. Görüntülerde M.G.’nin, gece saat 23.30’dan 01.30’a kadar annesine şiddet uyguladığı ve “Para bul, para bul bana. Para bulursan defolup gideceğim buradan” diyerek bağırdığı görüldü. Acı içinde feryat eden yaşlı kadının, kendini savunamayıp sadece yüzünü korumaya çalışması, izleyenlerin yüreğini burktu.
Olayın ardından annenin hastaneye kaldırılmasından bakıcıyı sorumlu tutan M.G., “O bakıcıyı da balkondan aşağı atıp öldüreceğim” sözleriyle tehditler savurdu. Bu tehditlerin ardından A.K., M.G.’den şikâyetçi oldu.
M.G.’nin daha önce de annesini birçok kez darbettiği öne sürüldü. Tıp eğitimi aldığı ve yedi yıl boyunca doktorluk okuduğu öğrenilen M.G.’nin, babasının vefatından sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı ve tedaviye yanaşmadığı için agresif tavırlar sergilediği bildirildi.

