
Edinilen bilgilere göre, Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan Çevik Kuvvet Polisi 35 yaşındaki Coşkun Söylemez, yıllık iznini geçirmek üzere eşi ve çocuklarının kaldığı kayınvalidesinin Denizli’deki evine geldi. Söylemez, üç gün boyunca ailesiyle vakit geçirdikten sonra, sabaha karşı eşi Nazlı Söylemez (33), oğlu Yağız (7) ve kızı Duru’yu (2) uyurken başlarına ateş ederek öldürdü. Daha sonra aynı silahla kendisini de başından vurarak ağır yaralandı.
Olay saat 06.45 sıralarında, Karaman Mahallesi 1731 Sokak’taki evde meydana geldi. Silah seslerini duyan kayınvalide Havva Kovan, büyük bir panik ve feryatla dışarı çıkarak komşularından yardım istedi. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede anne ve iki çocuğun olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Ağır yaralı halde bulunan Coşkun Söylemez ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi.
Cenazeler, yapılan incelemelerin ardından otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. Evden cenazelerin alınması sırasında gözyaşlarına boğulan aile yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.
2017 yılında evlendikleri öğrenilen Söylemez çiftinin, uzun süredir maddi sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Doğu görevine giderken eşini ve çocuklarını kayınvalidesinin yanında bırakan polis memurunun, inşaat ve emlak işleriyle uğraşırken yaklaşık 6-7 milyon liralık borca girdiği, son günlerde ciddi bir bunalım içinde olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, izne geldiğinde borcunun sadece bir kısmını kapatabilen Söylemez, yaşadığı çıkmazın etkisiyle bu vahim olayı gerçekleştirdi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

